Navigation Menu

Warzywa: Baklazan i jego własciwosci ma odcień ciemnawo
Z www.odzywianie.info.pl

Warzywem, które jest warte uwzględnienia w codziennym jadłospisie okazuje się bakłażan.http://holowniczy.pl/3-haki-holownicze/68-hak-holowniczy-bmw Jest to delikatnie połyskliwa jarzyna, która ma odcień ciemnawo fioletowy. Niekiedy określa się go pojęciem oberżyna. Prawdopodobnie pochodzi ona z Indii i tam była znana od lat. Datuje się, że bakłażan odkryto, jako składnik do jedzenia około 600 roku przed naszą erą, gdzie stanowił chętnie jedzony produkt w Chinach.

Jeżeli chodzi o nasz kontynent, to utrwaliło się przekonanie, że jest to warzywo szkodliwe. Dlatego też ograniczano się wyłącznie do stosowania oberżyny jako rośliny ozdobnej.

Wpis zawdzięczamy
www.iq.pl/oferta/administracja-i-backup/